Bedankt juf, het is nu veel fijner in de klas!

Wietske Tijssen,
Dit zei een leerling na afloop van het project Veiligheid door verbinding. Tijdens de afsluitende voorstelling vertelde ze in haar persoonlijke verhaal over haar tijd op een andere school waar ze niet zoveel vrienden had. Ook had ze daar veel last van haar ADD: ‘De sfeer in de klas is nu fijner en de leerlingen zijn liever voor elkaar. Doordat we elkaars verhalen kennen weten we wat iedereen heeft meegemaakt. We houden meer rekening met elkaar.’

Zowel groep 6/7 van de Sterrenwacht in Hellevoetsluis, als groep 5/6 van de Kardinaal Alfrinkschool in Maassluis hebben vanaf januari hard gewerkt aan de sfeer in de klas. In beide klassen was het vaak druk, kon niet iedereen goed met elkaar samenwerken en moest de juf vaak lang wachten voordat het stil werd. Ook waren er vaak conflicten, zowel in de les als tijdens het buitenspelen en gedroeg de klas zich bij de ene juf beter dan bij de andere.

Door het project, waarin ze persoonlijke verhalen met elkaar deelden, met elkaar overeen kwamen wat gewenst en ongewenst gedrag is en acht weken lang samen muziek hebben gemaakt, gaat dut nu beter. De verhalen hebben gezorgd voor meer onderling begrip, de duidelijke omgangsvormen voor meer rust en minder conflicten en het samen muziekmaken voor heel veel plezier en meer eenheid in de groep. Zowel de leerlingen, ouders als docenten beamen dit.

Benieuwd naar het uitvoerige verslag van deze projecten? Vraag deze dan op via info@rapucation.eu