RKBS de Sterrenwacht met Rapucation percussie act in de BZT Show!

De leerlingen van de Sterrenwacht sloegen met het project Veilig (muziek)onderwijs twee vliegen in één klap: door samen muziek te maken is de sfeer en veiligheid in de klas verbeterd. Via de muziek kwam de klas weer meer met elkaar in verbinding. Dit viel niet alleen ons op, maar ook MeerMuziekInDeKlas en de BZT Show. Na een succesvolle eerste auditie ronde zullen ze in December tijdens een live uitzending van de BZT Show strijden om een plekje in de BZT Show Band XXL!

Na jarenlange bezuinigingen wil de overheid weer Meer Muziek In De Klas. In het kinderprogramma de BZT Show deed Koningin Maxima een oproep aan alle kinderen van Nederland om hun muzikaliteit te laten zien.  De beste acts zullen samen de grootste school band van Nederland vormen en optreden voor o.a. Koningen Maxima in een uitverkocht Carré. Er werden bijna 400 acts ingestuurd, waaronder dus de klassenrap en percussie act die de leerlingen van de Sterrenwacht tijdens de afsluiting van het project aan hun ouders lieten zien. Van deze 400 inzendingen werden er 100 uitgenodigd voor de eerste auditie rondes, waaronder beide acts van de Sterrenwacht!

Als eerste mochten de vijf rappers optreden en gooide hoge ogen met hun enthousiasme, volume en inspirerende tekst. Niet alleen hun klasgenoten maar de hele zaal zong het refrein uit volle borst mee: ‘Samen staan we sterk, en sta je niet alleen. Wij zijn samen, wij zijn één!’

In de tweede ronde mochten de percussionisten het podium beklimmen. Met een breed lachende dirigent en wel négen percussionisten achter verschillende trommels van over de hele wereld lieten ze zien hoe leuk het is om samen muziek te maken; als je maar duidelijke afspraken maakt, deze nakomt en goed naar de dirigent luistert.

Na twee weken werden de winnaars bekendgemaakt: de percussie act was één van de gelukkigen! Ondanks dat de Klassenrap niet door is zijn we ontzettend trots op de héle klas. In December gaat iedereen mee naar de BZT Show om de percussionisten aan te moedigen. ‘Samen staan we sterk!’