De Sterrenwacht van start met tweede module: ‘Muzikaal de wereld rond’

Johan ’t Hart,

Na een succesvol eerste jaar gaat de basisschool Sterrenwacht in Hellevoetsluis dit jaar aan de slag met een nieuwe lesmodule: ‘ Muzikaal de wereld rond.

De leerkrachten volgden de start workshop en maakten kennis met het nieuwe lesmateriaal. Waar in de eerste module het accent ligt op improviseren, komt daar in deze module componeren bij. Het doel van de tweede module is ritmes van blad spelen, notenlezen en kennismaken met muziek van verschillende culturen. Dit doen de kinderen door mee te spelen met muziek van over de hele wereld en hierbij te improviseren. Via filmpjes, online klassentools en muziek samples kunnen de leerkrachten na de workshop zelf aan de slag.

Naast het ontwikkelen van muzikale kennis, kennismaken met muzikale culturen over de hele wereld ligt de nadruk vooral op plezier. Samen muziek maken, zeker wanneer je mag improviseren, kan ontzettend leuk zijn en zorgen voor grappige situaties die je van tevoren niet had kunnen bedenken. Daar gaat onze muziek methode in de kern om.